Carola denies the rumors of her Melodifestivalen comeback

Yesterday the Swedish newspaper Aftonbladet published an article that told Eurovision legend Carola Häggkvist might be taking part of the Swedish national selection for Eurovision, Melodifestivalen, in 2020. However, the fans of the three-time Mello-winner had to face a disappointment, when Carola denied the rumors in her official Instagram account.

View this post on Instagram

Jag önskar jag kunde säga Ja…., vi kör! Men jag tackade ödmjukt nej tack redan i augusti då en av de absolut starkaste kompositörerna inom Esc sammanhang erbjöd mig en fin låt. Och senast nu i oktober då en annan tungviktare inom denna genre önskade, tillsammans men Christer B, att jag sjöng sången som skulle kunnat bli en sann hyllning till hela universums Skapare. Men det krävs lite mer än så för mig.. efter alla år och olika erfarenheter. Vill ändå säga ett STORT TACK till alla som ändå någonstans hoppades på att det kunde varit sant.. att jag faktiskt skulle vara med! Tack för förtroendet, intresset, kämparglöden och förvåningen.. ( men ändå inte.) För du som känner mig Vet att jag gillar oväntade skeenden i livet. hi hi Men just i detta läge finns det bara andra vinnare än jag. Och just nu är jag faktiskt smartare än så – än att tacka ja. Vem vet i framtiden. Men just nu gick jag inte igång tillräckligt på varken låtarna, mello eller medias circus. Jag bygger något annat på hemma plan från mitt hjärta, på lång sikt. Men med stor tacksamhet för vad Melodifestivalen en gång var för mig, o för många andra. Tack! Och media får gärna fråga den säkraste källan på en gång innan ni basunerar ut på tv att jag är ’klar’ … bara att det kan få ske? Puh! Mina uppgifter till mitt management finns ovan i min bio och är tydligt som korvspad i en korvgryta! I mitt advents program tar jag bla upp varför jag av ren överlevnads instinkt och som beskyddare av mina barn INTE kan ställa upp i varken Mello, Lets Dance el andra liknande program just nu – även om jag både älskar att dansa ( hemma i köket ) eller tävla. Det är ju egentligen helt förfärligt och beklagligt men så länge den nivån på arbetsmoral finns mellan kvällspress och SVT så vore jag mycket naiv om jag ännu en gång skulle tillåta mig vara offer för det. Vet att allt har sin tid och jag är inte långsint heller. Men just nu finns visheten högt upp på listan och då kommer både barnen och en påsk produktion före melodifestivalen. Till och med Gud Fader själv skulle behöva övertyga mig rätt hårt att vara med. Då förstår ni. Då skulle C.B behöva be så intensivt att få med mig innan JESUS hinner göra sin stora comeb

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

In her Instagram post Carola tells that she has been asked to participate Melodifestivalen 2020 twice by high-profile songwriters, but she has humbly said ‘no thank you’. According to Carola, she doesn’t want to go through the ‘media circus’ that is a part of shows like Melodifestivalen or Let’s Dance, in which she’s also not planning to participate. In her post Carola also sends her thanks to all who hoped that she would take part in the contest.

Carola has represented Sweden in Eurovision three times, always finishing in Top 5. This makes her probably the most successful Eurovision artist right after Johnny Logan, who won the contest for Ireland three times, twice as a performing artist and songwriter and once as a songwriter of Linda Martin’s winning song Why me in 1992. Carola’s best result in Eurovision is of course her victory in 1991, when she took the trophy with Fångad av en stormvind:

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Support ESCBubble!

Like our Facebook page, and follow us on Twitter, to get all the Eurovision news as they happen!