Nanne Grönvall recovering from thyroid operation and now in isolation

It was only 4 weeks ago she dazzled Sweden, and a certain James Corden, with her Melodifestivalen Heat 4 song ‘Carpool Karaoke’, but now Nanne Grönvall is recovering from an operation on one of her parathyroid glands.

Nanne discovered around six months ago that her calcium levels were too high (a complaint known as ‘hypercalcemia’) and has been awaiting an operation since. Although she was worried about the risk to her vocal chords, we can reveal that the procedure was successful and she is now recovering at home in isolation to make sure she doesn’t contract Covid-19.

In an Instagram post where she reveals her scars, she said…

Thank you to the amazing staff at Karolinska Hospital in Solna. Woke up incredibly grateful around 2 hours after being sedated and have had neck surgery after several months of waiting and planning. 6 months ago my family doctor discovered that I had far too high calcium values in my body and which continue to rise due to overproduction in my parathyroid glands….

Since the glands are so close to the nerves in the vocal chords, there was also a concern about the impact of this during the operation. So I felt a moment of fear when I lay on the operating table and was just about to be sedated. But the world’s most wonderful surgeons and anaesthetic doctors and nurses took care of me incredibly well and an outstanding job.

Nanne Grönvall’s Instagram
View this post on Instagram

Tack fantastiska personalen på Karolinska sjukhuset i Solna. ❤️❤️❤️❤️ Vaknade så otroligt tacksam c.a 2 timmar efter att ha blivit nedsövd och fått gjort halsoperationen efter flera månaders väntan och operationsplanering. För 6 månader sedan upptäckte min husläkare att jag hade alldeles för höga kalciumvärden i kroppen och som fortsatt stiga pga överproduktion i ena bisköldkörteln. Nu är den borttagen för fyra dagar sedan och jag är sedan dess hemma. Eftersom bisköldkörtlarna ligger så nära nerverna till stämbanden fanns det också en oro över ev påverkan på detta under operationen. Så visst kände jag en stund av rädsla där jag låg på operationsbordet och just skulle sövas ner. Men världens underbaraste operations- och narkos-läkare, sjuksköterskor och undersköterskor tog hand om mig otroligt fint och gjorde ett outstanding jobb. ”Till sjukhus ledningar och landstingsansvariga” – kan inte nog säga hur stolta och tacksamma ni ska vara över er sjukhus personal och dessutom i dessa tuffa tider med både covid-19 och alla övriga sjuka som personal på alla sjukhus tar hand om – GE DEM HÖJDA LÖNER!!! Hur många årtionden ska man behöva tjata utan att något händer!?! Allt färre utbildar sig till sjukvården pga låga löner och tunga, stressiga arbetsförhållanden. Utan dem stannar allt. Tack fina sjukvård personal för att ni finns!!! Verklighetens hjältar. Jag är hemma och återhämtar mig och läker halsen (bilden från uppvaket i sjukhussängen) och håller mig hemma även, som så många andra, också för undvikande av Covid-19. Sorgen är enorm över hur detta påverkar världen med stor livsfara för så många, där viruset både har tagit och fortfarande tar så mångas liv. Plus hela världsekonomin – konkurser och arbetslöshet som riskeras för så många företagare, frilansare och anställda. En fruktansvärt förtvivlad situation för alla. Plus isolering som tar psykiskt på många också. Ring gärna videosamtal till framförallt de som är ensamma. Då känns det lite som att man ”ses och umgås” i alla fall. LOTS OF LOVE AND STAY SAFE EVERYONE! 🌍❤️

A post shared by Nanne Grönvall (@nannegronvall) on

She went on to call for a payrise for Swedish healthcare staff and commented on their stressful working conditions. She also reflected on the Covid-19 pandemic and the terrible impact on lives and the economy. She continues to recover at home until her throat is healed and whilst it remains necessary for her to be indoors.

We’d like to wish her the best of luck with her recovery, check out the lovely interview she gave us a few weeks ago back in Malmö. Get well soon Nanne!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Support ESCBubble!

Like our Facebook page, and follow us on Twitter, to get all the Eurovision news as they happen!